Куса репортажа од промоцијата на монографијата „МАЕСТРО АЛЕКСАНДАР ЏАМБАЗОВ – Живот низ сеќавања, афоризми, сентенции“

Куса репортажа од промоцијата на монографијата „МАЕСТРО АЛЕКСАНДАР ЏАМБАЗОВ – Живот низ сеќавања, афоризми, сентенции“ од музиколозите Јулијана Папазова и Елени Новаковска.

maestro-dzhambazov-shto-znachi-da-si-najstar-makedonski-kompozitor-i-po-godini-i-po-stazh-250829

Книгата е во издание на Центарот за музикологија ЦЕМ, а е создадена по иницијатива на Сојузот на композиторите на Македонија – СОКОМ во чест на 80-годишнината од раѓањето на Александар Џамбазов.

Промоцијата се одржа на 29 ноември 2016 (вторник) во 20 часот во книжарницата „Литература.мк“, а промотор на изданието беше Бранка Костиќ-Марковиќ, уредник на Астрорум на Литература.мк.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.