Десет знаци дали сте зависник од книга

Дали некогаш сте се прашале дали сте зависни од книгите и дали постои начин како да се излекувате од овој добар „порок“?

Ако се преиспитувате дали припаѓате на таа категорија луѓе, еве неколку знаци по кои можете да се дефинирате:

 1. И пред да ја завршите книгата, сакате нова.
 2. Поубаво ви е во друштво со книгите отколку со луѓето.
 3. Кога имате многу обврски што чекаат на вас, вие почнувате да читате.
 4. Постојано мислите како да прочитате книга, а тоа значи да прочитате книга во еден здив.
 5. Вие сте личност која се внесува додека чита.
 6. Слободно време = време за читање.
 7. Психички се чувствувате лошо кога ќе ви откријат како завршува книгата.
 8. Лебдите како Мери Попинс секогаш кога ќе влезете во книжарница.
 9. Развивте вештина за „натрупување“ книги.
 10. Немате емпатија за луѓето кои не читаат.

One thought on “Десет знаци дали сте зависник од книга

 1. Пингување: 10 знаци дека сте зависник од книга – Крајбрежје на ДВА спротивни света

Коментарите се затворени.