Вратена книга во библиотека по 49 години

На многумина ни се има случено со задоцнување да вратиме книга во библиотека, но Џејмс Филипс од Минесота книгата ја вратил со задоцнување од 49 години.

crussКнигата „Историја на Крстоносните војни“ ја земал од библиотеката на Универзитетот во Дејтон, Охајо, каде што студирал и ја задржал кај себе дури 49 години. Тој книгата ја пронашол во стара кутија во која биле сместени работи од факултетските денови, по што своерачно напишал кратка порака и ја пратил по пошта во библиотеката:
„Ве молам, примете го моето извинување поради долгото задржување на книгата ’Историја на Крстоносните војни‘. Очигледно сум ја позајмил кога сум бил прва година на факултет и некако се загубила во текот на овие години“, напишал Џејмс.

Според библиотеката, Филипс требал да плати 350 долари, но тие се откажале од библиотечната казна

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.