Книжевни факти: Гордост и предрасуди

56Гордост и предрасуди беше оригинално насловена Први впечатоци. Но, кога романот беше првично одбиен од издавачите, Џејн Остин направи значителни измени, вклучувајќи ја и промената на насловот. Преработката беше направена помеѓу 1811 и 1812 година.