Книжевни факти: Големиот Гетсби

53

Ернест Хемингвеј ја мразеше оригиналната насловна страна од Големиот Гетсби на Фицџералд.

Иако насловната страна е иконска, кога Фицџералд му позајми еден примерок на Хемингвеј, нему веднаш не му се допадна.

Фицџералд го увери дека само да почне да ја чита книгата, појасно ќе ја разбере насловната.

Advertisements