Ново од Либи: серијал книги „Пчеличката Маја“

За најмалите читатели – супер изненадување од Либи: серијал книги „Пчеличката Маја“!

Маја е весела малечка пчела која многу ја сака слободата и затоа живее во ливадата. Маја често влегува во возбудливи авантури заедно со нејзиниот најдобар другар Вили. Ах, Вили! Тој е многу мрзлив и обожува храна! Но, тој е најдобриот пријател на светот.

А тука се и другите жители на ливадата: скакулецот Флип, бумбарите Бен и Курт, полжавот Шелби, црвот Макс, мувата Бери, пеперугата Беатрис, бубамарата Лара…

Ајде да читаме, да пишуваме и да се забавуваме со Пчеличката Маја:

  • сликовници
  • боенки
  • цртанки
  • боенки со налепници
  • книги со активности

 

 

Серијал сликовници „Добре дојде на ливадата“, „Пази се од мечката!“, „Лажната оса“ и „Каде е мама?“.

final post3

 

„Мојата прва боенка“ и „Мојата прва цртанка“

final post1

 

Боенки со налепници: „Еден ден крај езерцето“ и „Маја и пријателите“

final post2

 

Книги со активности:

  1. „Весела пишуванка: ги учиме буквите и зборовите од светот на пчеличката Маја“
  2. „Весела броенка: броиме, пишуваме, боиме и цртаме“
  3. „Весела вежбанка: учиме бои и форми“
  4. „Книга со активности : боиме, цртаме, играме и решаваме“

maja knigi so aktivnosti

 

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.