Серијалот „Замокот на стравот“ во издание на Либи

Мои драги и баксузни пријатели, почнете веднаш да се тресете, бидејќи во Замокот на стравот треперењето си е како дома!

Првите три книги од познатиот серијал детски романи „Замокот на стравот“ на Гвидо Згардоли во издание на нашиот детски бренд Либи, веќе се хит на Саемот на книгата :).

zamok3

 

1. ОРО НА УЖАСОТ

Сузи и Петар мораат да признаат: куќата во која се преселија е навистина неверојатна, нивната соба е огромна, а градината е прекрасна! Но, уште веднаш, од таванот доаѓаат чудни звуци… Дали е ветрот што ни за миг не престанува да дува? Или можеби некое животно? Една ноќ, братот и сестрата ги буди трескот. Кога ги отворија очите, открија дека на таванот над нив се појавил отвор. Чудно! Не се сеќаваа дека го видоа претходната вечер…

zamok4

2. ОПАСНА ИГРА

Матје игра криенка со неговите пријатели и е решен да не го најдат. Поради ова, оди сè до старата остава за бротчиња, веќе надвор од употреба. Во еден миг слуша глас што го повикува. Едно момче му дава знак да влезе. Но, она што изгледа совршено скривалиште всушност е смртна стапица. И кога Матје сфаќа дека вратата е затворена со голем синџир, веќе е предоцна…

zamok2

 

3. РАКАТА НА ТУЛУК

Никој не е похрабар од браќата Џејсон коишто се осмелуваат дури и да се обложат во тоа: ќе поминат една ноќ во напуштената куќа на крајот на градот. Внат ре во куќата, под една кристална топка, наоѓаат мумифицирана рака со долги црни нокти… Набрзо, Бери и Линдон ја откриваат страшната вистина: раката е жива! Брза е како пајак, се искачува, скока и изгледа како да има само една мисија: да ги елиминира двајцата браќа.

zamok1

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.