СМРТТА ЗБОРУВА СО ГОЛЕМИ БУКВИ

На 15 април 2015 година во Менада во Скопје ќе се одржи трибина посветена на неодамна починатиот култен писател Тери Прачет.

tp1

Темата на трибината е СМРТТА ЗБОРУВА СО ГОЛЕМИ БУКВИ, а фокусот ќе биде на следниве поттеми: хуморот како еден од начините на разгледување на универзалните прашања: религиозни, општествени, политички, морални; хуморот како „розев“ поглед кон згрозувачко-сериозни вистини; хумористичен поглед на животот и смртта; предизвиците на преводот на книжевен хумор.

Модератор на трибината ќе биде Борче Николовски, а учесници Д-р Александар Таковски, Анета Мострова-Јованова, М-р Дејан Василевски, Жаклина Ангелеска-Костадиновски и Д-р Милан Дамјаноски.

По трибината следува:
– проекција на документарецот “Choosing to die”
– коктели на смртта 🙂

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.