Наскоро: „Нека снежи“

Наскоро на Литература.мк: „Нека снежи“ – на листата на најпродавани наслови на Њујорк Тајмс! Три романси од Џон Грин, Морин Џонсон и Лорин Миракл

Најстрашната виулица во последните педесет години

Три зимски љубовни приказни

Една волшебна вечер

 let it snow

Божиќ е и Грејстаун е затрупан со снег. Но, времето е повеќе отколку само мала незгода. Кога една девојка неочекувано ќе слезе од еден заглавен воз, таа предизвикува цел низ на настани што засекогаш ќе променат неколку животи.

 

Наскоро – четиринаесет загреани мажоретки ќе го преплават локалниот „Вафл Хаус“, филмската вечер на Дјук ќе биде грубо прекината заради една Твистер-мисија, а еден вљубен шанкер ќе одлучи за судбината на едно прасенце…

 

На крстопатот на трите приказни, првпат ќе се сретнат неколку туѓинци. И во центарот на снежниот Грејстаун – ќе расцути романсата! Исто како и во вашето топло, празнично срце.

 

Трогателна, смешна и исполнета со празнична магија… зарем би очекувале нешто помалку од триото најпродавани автори на денешницата?

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.