Настан за децата со аутизам во Скопје ЗОО

Во организација на Арс Либрис, здружението „Во Мојот Свет“ и Скопје ЗОО 

Денеска, во скопската зоолошка градина, заедно сo Здружението „Во мојот свет“ организиравме заедничка акција за децата со аутизам.
Децата со аутизам се дружеа, цртаа, се возеа на ЗОО вовчето, јаваа пони и галеа животни, а посетителите на зоолошката имаа можност да се запознаат со предизвиците на оваа состојба и да разберат што е она што се случува во умот на едно аутистично дете, преку книгата „Зошто сакам да скокам“, која претставува вистинска лична приказна на ова тринаесетгодишно аутистично дете.
7cb5cfb3-04c1-4da9-ab20-e64108c5f8c3
10402524_691738274195414_7311492168879792962_n
10409491_691736780862230_9133465759205037031_n
Приходите од продажбата на оваа книга се наменети за помош на децата со аутизам од социјално загрозените семејства да добијат соодветен третман.
Ве покануваме и вие да се вклучите во оваа хуманитарна акција! Прочитајте ја книгата „Зошто сакам да скокам“ и донирајте за децата со аутизам!
2f6d63ed-86ff-4c4f-9cf1-e77833af8b97

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.