Донаторска акција за аутизам во соработка со Ротари Клубот Скопје – Центар

На 6 јуни, Арс Либрис во соработка со Ротари Клубот Скопје – Центар и Здружението за третман на лицата со Аутизам, АДХД и Аспергеров синдром „Во мојот свет“, организираше донаторска акција за помош на децата со аутизам.
Имено, во рамки на настанот кој го организираше Ротари Клубот Скопје – Центар по повод петгодишнината од чартерувањето, Арс Либрис и Здружението „Во мојот свет“ повторно ја претставија книгата „Зошто сакам да скокам“ – вистинска лична приказна на едно аутистично дете, а гостите го дадоа својот придонес во акцијата со купување на книгата и донации.
Средствата собрани од овој настан ќе бидат исто така наменети за помош на децата со аутизам од социјално загрозените семејства да добијат соодветен третман.
10427347_689774851058423_6955555535806799216_n 10314749_689774727725102_6500145924670891905_n 10288702_689774777725097_3775319331336241889_n

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.