Некои приказни живеат засекогаш

Најново од Арс Либрис: „Раскажувачката“ од Џоди Пико

 

Сејџ Сингер се спријателува со еден старец, омилен во заедницата – пензиониран наставник и тренер во јуниорската бејзбол лига. Нивното пријателство започнува во пекарницата во која работи Сејџ.

Еден ден тој ја замолува за услуга: да го убие! Таа е шокирана и одбива…

И тогаш започнува исповедта на неговите најмрачни тајни – тој навистина заслужува да умре…

Што да се прави кога злото е во соседството? Треба ли да се понуди прошка? И најтешкотопрашање: се работи ли за убиство или за правда?

Книгата може да ја купите на веб-страната на Literatura.mk на следниов линк.

„Прекрасно исткаена приказна… хуморот и ликовите ве опседнуваат, предизвикувајќи ве да продолжите со читање“
– MY WEEKLY

„Новата книга на Џоди Пико ќе ве натера долго да размислувате за приказната… Емоционален и навистина неодолив роман“
– SUN

„Најнепредвидливата од книгите што сами се читаат. Ќе ве обземе од почеток до крај“
– EASY LEAVING

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.