Новото издание на Нојферт во претпродажба со 50% попуст

Најновото 40-то издание на „Нојферт архитектонско проектирање“ е достапно во претпродажба на половина цена од 2.700 денари. Книгата претставува суштинска референца за проектирање и планирање на изградбата на кој било објект. Изданието е дополнето со ревидирани и ажурирани содржини и графика, јасно уредени функционални шеми и типологии кои нудат соодветно планирање, брз преглед и безбедно воведување во дизајнот.
Користењето на детални цртежи, кои се движат од ергономијата на човековата околина, преку одредени барања на различните градежни задачи, до типолошки аспекти од општа природа, ова претставува колекција на илустрирани стандарди и диемнзии. Оваа книга претставува ресурс за студентите и архитектите, но може и да послужи како водич за градители и планери.
Најново и дополнето издание со нови содржини:
 • Општи основи на домување
 • Општи основи на работа
 • Општи основи на јавни собири Сертифицирање
 • Архитектонски договор
 • Параметарско проектирање
 • Парламентарни објекти
 • Контејнер / Архитектура на контејнери
 • Градење без бариери
 • Урбанизам, поврзување, ориентирање
 • Параметарско проектирање
 • Улици, паркиралишта, јавен локален превоз, железница
 • Училишта

 

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.