“Основачите на Гугл” во продажба од 15 ноември

GoogleВо 1996 година, двајца студенти од Универзитетот Стенфорд одлучуваат да измислат нов начин за пребарување информации на Глобалната мрежа.

Нивниот технолошки проект наскоро станува пребарувач и компанија, по име Google, кој комплетно го смени начинот на кој информациите се добиваат и се контролираат на Интернет, правејќи ги далеку подостапни, побрзи и порелевантни.

Под раководство на Сергеј Брин и Лери Пејџ, Гугл стана меѓународна велесила, со бескраен обем на сервиси, од Gmail до Google Earth, па се до паметните телефони. Сергеј и Лери продолжуваат да сонуваат за уште повозбудливи вложувања во иднината, а светот чека да види што е следно…

Биографијата на Сергеј Брин и Лери Пејџ од Стефани С. Мекферсон ќе биде промовирана на 15 ноември 2013 на All Web конференцијата во Скопје.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.